Bakt pølse, grønnsaker og brun saus

Alt i en form – og knallgodt! Formen skal riktignok stå 50 minutter i ovnen, men forarbeidet tar ikke lange tiden, og alt lages i samme slengen – inkludert sausen. Jeg bruker helst grove pølser fra slakteren til dette, men i dag ble det helt vanlige, skinnfrie kjøttpølser.

  • 2 poteter, i biter (eller bruk småpoteter)
  • 1 gulrot, i grove biter
  • 1 sjalottløk eller 1/2 liten løk, i båter
  • 1 hvitløksfedd, mortet eller most
  • 2 pølser, i biter
  • 0,5 ts tørket oregano eller timian
  • salt og pepper
  • Saus:
  • 1 ss smeltet smør
  • 1 strøken ss hvetemel
  • 2,25 dl oksebuljong
  • fersk urt til pynt, om du har

Bland alle ingrediensene, unntatt sausen, i et lite, ildfast fat. Deretter lager du sausen ved å røre sammen smør og mel i en bolle, og deretter visper du gradvis inn buljongen.

Hell sausen forsiktig i et hjørne av formen, den skal ligge rundt grønnsakene, ikke oppå. Bak dette ved 200 grader i ca 50 minutter, til potetene er møre. Snu gjerne litt rundt på ting etter halve baketiden.

Flytt pølse og grønnsaker ut av formen og legg dem på en tallerken. Hell sausen over. (Skulle den, mot formodning, være for tynn, kok den inn, eller spe med vann om den skulle være for tykk.) Pynt med urt om du har.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..