Brokkoli- og basilikumsuppe

  • 1 egg
  • 200 gram brokkoli, i biter
  • 1 halv løk, hakket
  • 1 lite hvitløkfedd, hakket
  • 1 ts smør eller olje
  • 2,5 dl vann
  • 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • en neve grovhakket basilikum
  • litt revet parmesan (kan sløyfes)
  • pepper, kanskje salt
  • tilbehør: brød og smør

Kok egget. Stek brokkoli, løk og hvitløk et par minutter i smør eller olje. Hell i vann og grønnsaksbuljong og kok under lokk i femten minutter. (Fisk gjerne opp noen brokkolibuketter til pynt etter to, tre minutters koketid.) Tilsett basilikum og kjør suppen i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Ha suppen i en bolle, legg i egg og brokkolibuketter og dryss over parmesan.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..