Jeg elsker alt-i-ett-panner, selv om de skal stå en stund i ovnen er det ikke mye arbeidstid som skal til. Mengdene i oppskriften er anslagsvise, bruk det som passer deg!
- 1 – 2 pølser, jeg bruker kyllingpølser, i skiver
- 1 – 2 poteter (ev. 1 søtpotet), i små terninger
- 1/2 – 1 syrlig eple, i båter
- noen rosenkål, delt i to
- 1/2 løk, i båter
- dressing:
- 1 ss olivenolje
- 1 hvitløkfedd, most eller mortret
- 1/2 ts tørket oregano eller timian
- salt, pepper
- tilbehør: noen skiver brie (camembert og feta er også godt her)
Legg pølser, poteter, eple, rosenkål og løk i et vidt, ildfast fat. Bland olje, hvitløk, urtekrydder og litt salt og pepper. Hell dressingen i fatet og bland godt. Bak dette ved 200 grader i en halvtime, rør gjerne rundt etter halve tiden. Legg middagen på en tallerken mens den fremdeles er glovarm, legg så på brien og la den smelte litt.