Kremet kyllingsuppe med spinat

  • 1 ts smør eller olivenolje
  • 3 vårløker (eller en bit purre), i smale ringer
  • 1 gulrot, i skiver
  • 1 ts hvetemel
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 1 helt kyllingbryst
  • 75 gram fryst spinat
  • 3 ss kremost (jeg brukte Philadelphia light med hvitløk og urter)
  • 1 ss finhakket gressløk (eller en annen frisk urt etter smak)
  • salt og pepper, litt sitronsaft
  • pynt: litt mer gressløk (e.l.)
  • unødvendig men godt til: stekt spekeskinke
  • for de ekstra sultne: suppler med brød

Varm smør eller olje i en liten gryte, og fres vårløk og gulrøtter et par minutter. Bland inn melet, og spe med kyllingbuljongen. Legg i kyllingbrystet, legg på lokk, og kok dette i åtte minutter. Om væsken ikke dekker kyllingbrystet, snu det etter halve koketiden. Ta opp kyllingbrystet og legg det til side.

Ha spinaten i suppen, kok til den tiner. Tilsett kremosten, og la den smelte inn i suppen. Del opp kyllingen og ha den tilbake i suppen. Er den ikke ferdigkokt lar du den trekke ferdig nå. Spe med litt vann om suppen er for tykk. Rør inn gressløk og smak til med salt, pepper og en dæsj sitronsaft. Øs suppen opp i en tallerken, pynt med litt gressløk og (eventuelt) spekeskinke.

Spekeskinken steker du bare raskt i en tørr panne.

Tips: du kan selvsagt bruke fersk spinat, jeg tok det jeg hadde.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..