Pepperkakeskiver med mandler

Jeg baker ulike typer småkaker til jul, men disse deilige pepperkakeskivene må jeg ha hvert eneste år. De er suverene med blåmuggost og portvin til! Kjekk vertinnegave er det også. Originaloppskriften er fra Det Søte Liv og bruker sirup, jeg bruker flytende honning. Gresk, selvfølgelig!

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 1 dl lys sirup eller flytende honning
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts nellik
  • 1 ts natron
  • 350 g hvetemel
  • 125 g mandler, hakket
  • plastfolie eller -poser og bakepapir

Du kan skolde mandlene om du vil, med det er virkelig ikke nødvendig. Pisk smørkrem av smør og sukker. Tilsett sirup eller honning, det er enklere å måle opp sirupen om du varmer den litt opp først. Bland også i krydder og natron sammen med hvetemelet. Til slutt rører du inn mandlene.

Del deigen i fire jevnstore emner, og rull en pølse på ca 4 cm i diameter av hver del. Pakk dem inn i plast, og la dem ligge i kjøleskap et par timer eller til neste dag. (Jeg pleier å steke småkaker av to pølser, resten holder seg flere uker i kjøleskapet, om nødvendig.)

Skjær pølsene i skiver med den skarpeste kniven i skuffen. Legg skivene på bakepapir, og stek midt i ovnen ved 200 grader i sju minutter, til kakene er gylne. La dem ligge litt på brettet før du forsiktig løfter dem over på en rist. Avkjøl helt og legg i tett boks.

Ca 70 nydelige småkaker

God jul!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..