Ovnsbakte småpoteter med sitron og honning

Med noen raske forberedelser står potetene og godgjør seg i ovnen mens du gjør noe annet, og de blir riktig deilige. Dette er godt til nærmest alt, vil jeg påstå. Og som en kveldssnacks helt alene eller med litt rømme.

  • 200 – 250 gram småpoteter, skrubbet/vasket og ev. delt i to
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts flytende honning
  • 1/2 sitron, i båter
  • 1 hvitløkfedd, most eller mortret
  • 1 ts tørket timian eller oregano
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper

Ha potetene i et ildfast fat, stort nok til at de kan ligge i ett lag. Bland sammen olivenolje og honning. Skvis halvparten av sitronen oppi, og tilsett hvitløk og krydderne. Hell dette over potetene og bland godt. Legg også de resterende sitronbåtene i fatet. Bak ved 220 grader til potene er helt myke, test etter 40 minutter. Du kan, om du gidder, røre rundt i potetene etter halvgått tid. Skvis over de bakte sitronbåtene. Kan spises både nybakte og romtempererte.

Tips: Kalde, kokte poteter kan også bakes, og det blir minst like godt. Jeg etter dem på 220 grader i ca. 30 minutter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..