Å bake horn er ikke gjort i en fei, men bruker du et par timer på det en ettermiddag, har du, alt etter hvor mye du spiser, superhurtig lunsj eller turmat i åtte eller seksten dager. Og det er ikke noe problem å doble porsjonen.
Frys hornene i porsjonspakker så snart de er avkjølte. Tar du en pakke ut av fryseren om morgenen og oppbevarer den i romtemperatur, er baksten tint til lunsj.
- 2 dl vann, varmet til 40 grader
- 2 mellomstore eller store egg, gjerne romtempererte
- 2 ss solsikke- eller olivenolje
- 35 gram gjær
- 2 ts salt
- 300 gram hvetemel
- 200 gram sammalt hvetemel eller grov spelt
- 16 skiver kokt skinke
- 150 gram gulost (jeg bruker Østavind), skåret i 16 korte staver
- mel til utbaking, olje til pensling
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Bland vann, egg, olje, og pisk inn smuldret gjær og salt. Elt inn melet, og elt videre i ca fem minutter. Reguler med mer vann eller mel om det trengs, til du har en seig og myk deig.
Sett til heving under plast eller folie. Når deigen er dobbel i størrelse deler du den i to og kjevler ut to store rundinger. Skjær hver runding i åtte snipper, gjerne med et pizzahjul. Rull ostestavene inn i skinke, og fordel dem på snippene. Rull sammen og pensle med olje. Fordel hornene på to stekebrett. Hev dem i vel 1/2 time, og stek på 220 grader i ca 10 min. Avkjøl på rist.
Tips: Hornene kan også fylles med f.eks salami og parmesan, og er du en søtmons vil du kanskje heller ha eple, kanel og sukker i dem, eller tykt syltetøy.