Bruk de grønnsakene du har! La rotgrønnsakene koke lengst, og tilsett resten av grønnsakene etter hvor lang koketid de har.
- ris til én
- 1 fedd hvitløk, most eller mortret
- 1 cm ingefærrot, most eller mortret
- 2 ts currypaste
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 ts olivenolje
- 1,25 dl kokosmelk
- 1 dl grønnsaksbuljong
- grønnsaker i biter
- salt, pepper, ev. chilikrydder
Kok ris etter anvisningen på pakken. Fres hvitløk, ingefær, currypaste og løk i olje. Hell i kokosmelk og grønnsaksbuljong og kok opp. Ha i grønnsaker etter hvor lang koketid de har, her har jeg begynt med gulrot, potet og purre og når det er nesten ferdig, tilsatt brokkoli og paprika. Kok uten lokk og rør ofte. Smak til med salt og pepper og ev. chilikrydder. Legg på tallerken sammen med ris.