Gnocchi (eller tortelloni) med pære og stilton

En oppskrift av Jamie Oliver, som jeg har tilpasset til én person. Ferdiglagde gnocchi fikk jeg ikke tak i på min nærbutikk denne gangen, men tortelloni går bra det også. Jamie serverer retten uten tilbehør, jeg liker litt oppskåret tomat og rødløk til, som kontrast til den ganske tunge maten.

  • 1 lite fedd hvitløk, skåret i flortynne skiver
  • 1 ts smør
  • 1 liten pære, skåret i staver
  • 2 ss crème fraîche (eller kremfløte)
  • 30 gram stilton, smuldret
  • 200 gram gnocchi eller tortelloni (fersk og ferdigkjøpt)
  • 1 ts bladpersille, hakket
  • salt, pepper

Stek hvitløken i smøret så den er lett gylden, ha i pæren og småstek videre i tre, fire minutter. Rør inn crème fraîche og stilton, og varm opp til osten smelter.
Kok gnocchi (tortelloni) etter anvisning på pakken. Bruk en hullsleiv og ha pastaen i panna. Tilsett nok kokevann til å gi sausen fin konsistens. Smak til med salt og pepper og strø over persille.

Visste du det? Gnocchi er en slags pastaputer laget av potet og parmesan, tortelloni er forholdsvis store pastaringer fylt med (tradisjonelt) ricotta og spinat, og tortellini er en mindre variant av tortelloni, som fylles med ost, urter, kjøtt og annet snadder.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..